Nieuwsberichten

'Verbinding hopelijk voor langere tijd'

Mannenkoor de Poortzangers houdt op 7 september opnieuw een festival op het Poortplein in Woudenberg.
Na het succes van hun concert 'Beleef de jaren '60' hopen ze ook nu weer op veel belangstelling. Jan Veldhuizen: ,,Zonder sponsoring is zo'n groot evenement niet meer te realiseren. Ik had al langere tijd goede contacten met de RegioBank van Tekelenburg & Advocaat. Daarom heb ik hen als sponsor gevraagd. Daarmee wordt de naam van het festival dit jaar voor het eerst RegioBank-Poortzangersfestival. We hopen dat deze verbinding voor langere tijd is.''
 

RegioBank
RegioBank en Tekelenburg & Advocaat startten in 2008 met hun vestiging in Scherpenzeel en in 2015 kwam daar Woudenberg bij.
Gerard Tekelenburg en Andy Advocaat dragen het verenigingsleven in beide dorpen een warm hart toe. Verenigingen en initiatieven kloppen nooit voor niets bij hen aan. Tot dusver steunden ze vooral sportverenigingen. Nu komen daar de Poortzangers bij. Claudia Zwart: ,,We zijn maatschappelijk betrokken en wilden graag ook op cultureel gebied iets doen. Toen Jan Veldhuizen met dit verzoek kwam waren we gelijk enthousiast. We verbinden nu onze naam aan het festival dat de Poortzangers elk jaar in Woudenberg houdt en zo liften we mee op elkaars succes. Het is een veelzijdig koor dat in 2001 uit Fidelio ontstaan is. Ze brengen vooral gevarieerde nostalgische nummers waar iedereen van kan genieten."

De bij het officiƫle moment aanwezige Poortzangers vertellen dat de leden niet alleen uit Woudenberg en Scherpenzeel komen, maar uit de hele regio. Dat leidde vanzelfsprekend tot de woordspeling dat de RegioBank alleen daarom al de sponsor is die het beste bij het koor past. Beiden zijn immers regionaal actief. Vervolgens werd zelfs geopperd de RegioBank een eigen lied te schenken, maar of dat gerealiseerd kan worden moet nog bekeken worden. Wel hopen ze dat meer jongere leden zich als lid zullen aanmelden.
 
Bron: Woudenberger 14 mei 2019