headerlogo575

shantyfestival2018 950

Inloggen leden

 Contact en boekingen:
Telefoon : 06 5399 0281 thumb_whatsapp-png-image-9 1.png
KvK nr.: 65214323 
logocorpronkmusicCor Pronk is onze altijd enthousiaste en gemotiveerde dirigent, die ons koor de afgelopen jaren naar een aanzienlijk hoger niveau heeft gebracht.
 
Cor Pronk werd geboren op 4 november 1950 en begon op 9-jarige leeftijd op de bugel te spelen in de plaatselijke fanfare "Eensgezindheid" te Heiloo. Later speelde hij ook in de Bergense Harmonie, het Noord Hollands Jeugdorkest (symphonieorkest), in een boerenkapel en in een Dance Band.
Toen al een gevarieerde interesse en veelzijdig muzikant.
In 1969 begon hij zijn studie aan het Utrechts Conservatorium Trompet, achtereenvolgens bij Ben Zaal, Klaas Kos en Wim van der Vliet. In 1972 volgde hij naast zijn trompetstudie ook HaFa (Harmonie en Fanfare)-directie bij Henk van Lijnschooten en Gerrit Fokkema. In 1974 behaalde hij zijn Onderwijsakte Trompet, in 1975 het Orkestspel Trompet en in 1976 Piccolotrompet en HaFa-directie. Hij leidde ook jarenlang de Jeugdstudieweekends van de KNFm (Koninklijke Nederlandse Federatie van muziekverenigingen) in de provincie Utrecht.
 
Poortzangersfestival 2017 (78) Vanaf 1974 tot mei 2014 is Cor Pronk vaste dirigent geweest bij het Harmoniegezelschap Fidelio te Woudenberg. 
In de loop van de tijd dirigeerde hij diverse Harmonie- en Fanfareorkesten, waaronder de Koninklijke Biltse Harmonie en de Politieharmonie Hermandad uit Rotterdam.
Sinds 2001 hij tevens vaste dirigent bij het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap. In 1981 is hij toegetreden als trompettist bij het koperkwintet Pentabrass. Inmiddels is deze formatie opgeheven.
Cor maakt sinds een aantal jaren als dirigent deel uit van mannenkoor "De Poortzangers".  
 
 

 

Externe links

thumb muziek02

Site map

osmap

On line zanglessen

thumb sitemapLeren zingen? Leer mooi en zuiver zingen en laat iedereen meegenieten!

ShantyNederland

Logo Shanty Nederland"De Poortzangers" zijn aangesloten bij de belangen-organisatie ShantyNederland.