Mannenkoor "De Poortzangers" uit Woudenberg is een veelzijdig Nederlandstalig koor, opgericht in 2001.
Behalve zeemansliedjes brengen wij een diversiteit aan Nederlandstalige nummers.

Ons repertoire bevat voor elk wat wils en wilt u ons boeken dan kunt u aan de hand van ons repertoire eventueel zelf bepalen welke nummers u graag door ons uitgevoerd wilt hebben. Kijk voor meer informatie over ons eens verder op onze site.   

Woudenberg ligt midden in het groene hart van de provincie Utrecht, op de kruising van de verbindingswegen N226, Amersfoort-Maarsbergen en N224, Utrecht-Arnhem. In dit artikel een kort overzicht van de geschiedenis van de gemeente Woudenberg. 
 
 

Repertoire Poortzangers
Hier vindt u het actuele (genummerde) repertoire van mannenkoor "De Poortzangers" in alfabetische volgorde. 
Voor ons repertoire worden constant nieuwe nummers opgenomen en soms oude nummers verwijderd, of eventjes bewaard voor een latere gelegenheid. Die keuzes worden hoofdzakelijk bepaald door onze muziekcommissie. U kunt hierover meer lezen in het artikel over onze organisatie.
 

logocorpronkmusicCor Pronk is onze altijd enthousiaste en gemotiveerde muzikale leider, die ons koor de afgelopen jaren naar een aanzienlijk hoger niveau heeft gebracht.
 
Cor Pronk werd geboren op 4 november 1950 en begon op 9-jarige leeftijd op de bugel te spelen in de plaatselijke fanfare "Eensgezindheid" te Heiloo. Later speelde hij ook in de Bergense Harmonie, het Noord Hollands Jeugdorkest (symphonieorkest), in een boerenkapel en in een Dance Band.
Toen al een gevarieerde interesse en veelzijdig muzikant.
In 1969 begon hij zijn studie aan het Utrechts Conservatorium Trompet, achtereenvolgens bij Ben Zaal, Klaas Kos en Wim van der Vliet. In 1972 volgde hij naast zijn trompetstudie ook HaFa (Harmonie en Fanfare)-directie bij Henk van Lijnschooten en Gerrit Fokkema. In 1974 behaalde hij zijn Onderwijsakte Trompet, in 1975 het Orkestspel Trompet en in 1976 Piccolotrompet en HaFa-directie. Hij leidde ook jarenlang de Jeugdstudieweekends van de KNFm (Koninklijke Nederlandse Federatie van muziekverenigingen) in de provincie Utrecht.
 
Vanaf 1974 tot mei 2014 is Cor Pronk vaste dirigent geweest bij het Harmoniegezelschap Fidelio te Woudenberg. 

Poortzangersfestival 2017 (78)

In de loop van de tijd dirigeerde hij diverse Harmonie- en Fanfareorkesten, waaronder de Koninklijke Biltse Harmonie en de Politieharmonie Hermandad uit Rotterdam.
Sinds 2001 hij tevens vaste dirigent bij het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap. In 1981 is hij toegetreden als trompettist bij het koperkwintet Pentabrass. Inmiddels is deze formatie opgeheven.
Hij geeft momenteel les in Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk en Woudenberg. Daarnaast maakt Cor sinds een aantal jaren deel uit van mannenkoor "De Poortzangers" in de rol van muzikaal leider.  
 
Bronnen: